Jazz in Wageningen

De Stichting Jazz in Wageningen wil de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Muziek van bijzondere kwaliteit die de toehoorders niet alleen vermaakt, maar ook wakker schudt op emotioneel en creatief vlak. Muziek die in Wageningen en de regio niet of nauwelijks live te horen is.

Vroeger

De Stichting Jazz in Wageningen was in de jaren 80 van de vorige eeuw zeer actief en organiseerde concerten. Daar heeft menig topjazzmuzikant van zich laten horen. Daarnaast organiseerde de stichting workshops en

 jamsessies. In de jaren 90 doofden de activiteiten totdat er nog slechts een slapende stichting bestond.

Nu

De stichting is in 2010 wakker gekust en organiseert zo'n zes concerten per jaar. De concerten vinden plaats op verschillende locaties. Onder andere in de Kleine Zaal van Schouwburg Junushoff, in Impulse op Wageningen Campus. Naast het organiseren van concerten ondersteunt Jazz In Wageningen ook de zondagmiddag jazzconcerten in Loburg-Live en de jamsessies in Caf├ę De Zaaier. Wie op de hoogte wil blijven wat

waar georganiseerd wordt vult zijn naam en emailadres in op het contactformulier.

 

ANBI

De Stichting Jazz In Wageningen heeft een ANBI-status. Het RSIN-nummer is 54.53.329. Wie wil weten hoe ons beleidsplan eruit ziet kan dat hier lezen. En een exploitatie-overzicht vindt u hier.

 

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Jazz bestaat uit Robbert Kamphuis (voorzitter), Jack Bogers (penningmeester), Jan Smits (PR), Oscar Meijer (kaarten) en Jasper Somsen (programmering). Zij zijn te bereiken via (0317) 42 78 78 of via het contactformulier.