Concerten

We organiseren in de eerste plaats concerten. Live muziek van gevestigde internationale topmuzikanten en van aanstormend talent uit binnen- en buitenland. Concerten die anders niet in deze regio of zelfs niet in Nederland te horen zouden zijn. Daarbij richten we ons voornamelijk op hedendaagse jazz die verschillende kleuren kan hebben. Van verstilde noten die recht door het ruggenmerg gaan tot sprankelende bebop, groovende soul en funk of fusion - maar altijd met een geïmproviseerd karakter. De concerten organiseren we in Junushoff en in Impulse (op de Campus).

 

Workshops

We organiseren op de laatste dinsdag van de maand workshops van 19:00-21:00u waarbij een bekende muzikant of docent maximaal 15 muzikanten begeleidt. Iedere docent verzorgt 2 avonden zodat er tussentijds thuis doorgewerkt kan worden en er ook echt nieuwe dingen geleerd kunnen worden. Muzikanten die mee willen doen kunnen zich via de website inschrijven en betalen € 20,- voor 2 avonden. De workshops vinden plaats in het theatercafé van Junushoff.

 

Jamsessies

Op de dinsdagen van de workshops gaat de avond na 21:00u over in een jamsessie. Daar zijn ook luisteraars van harte welkom. Muzikanten geven zich bij voorkeur op via de website zodat ze ingepland kunnen worden en ze een aantal stukken toegestuurd krijgen die gespeeld gaan worden. Er is een sessieleider die zorgt dat de jamsessies zowel voor muzikanten als voor luisteraars de moeite waard zijn. Er is een geluidstechnicus die zorgt dat het geluid in balans blijft en dat er niet onnodig luid gespeeld wordt. Er is een geluidsinstallatie en een backline aanwezig en bij opgave kunnen muzikanten afstemmen wat ze meenemen en wat ze nodig hebben. De sessies zijn gratis voor muzikanten en toeschouwers, maar een vrijwillige bijdrage kan in een pot worden gedeponeerd. De jamsessies vinden plaats in het theatercafé van Junushoff.

 

Nordic Jazz Festival

Sinds 2022 organiseren we samen met Theater Junushoff het Nordic Jazz Festival. In het derde weekend van september verzamelt een selectie van de allerbeste Scandinavische muzikanten in Wageningen. Een samenballing van ongelooflijk goede muziek in één weekend in het theater. Van beroemde klassiekers met een lange staat van dienst, tot kakelverse nieuwe acts die meer dan de moeite waard zijn. Daarnaast is het ook oergezellig met onze mini koelcelconcerten op Nordic temperaturen, onze Nordic Shop, interviews, Nordic DJ's enzovoort. We hopen daar een lange traditie van te maken en het zou leuk zijn als je er bij bent.

 

Jazzfilmfestival

Sinds 2021 organiseren we het Nederlandse Jazzfilmfestival. In samenwerking met het Heerenstraattheater in Wageningen en met diverse andere podia en filmhuizen in Nederland tonen we prachtige cinematografische producties waarin jazz een belangrijke rol vervult. Kijk voor meer informatie op www.jazzfilmfestival.nl. Wie ook wat wil organiseren neemt contact met ons op.

 

Samenwerken

We werken graag samen met bekende jazzpodia in Nederland zoals het BIMhuis, LantarenVenster en TivoliVredenburg. Bijvoorbeeld als het gaat om het boeken van internationale artiesten. We zijn daarnaast actief lid van de VNJJ (Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals) en proberen samen met andere jazzpodia en -festivals het jazzklimaat in Nederland te verstevigen. Kijk op de website van de VNJJ als je meer wilt weten.