Paolo Fresu

Paolo Fresu stond hoog op ons verlanglijstje en we zijn superblij dat hij met het Rembrandt Frerichs Trio bij ons komt spelen. En dit gaat een bijzonder concert worden. In 2016 en 2019 speelden deze muzikanten ook al samen en dat leverde uitverkochte zalen en uitzinnige reacties op.

 

Nooit meer vergeten

Paolo Fresu (Berchidda, Sardinië, 1961) studeerde aan het Sassari Conservatorium en daarna aan de Universiteit voor Muziek en Schone Kunsten in Bologna onder leiding van Enrico Rava. Al snel daarna behoort hij tot de top  van de Europese jazz. Er zijn mensen die zijn stijl vergelijkbaar vinden met die van Miles Davis. Paolo werkte met grote namen als Carla Bley, Stefano Bollani, Ralph Towner, Richard Galliano en Omar Sosa en hij is zeer actief geweest als bandleider en initiatiefnemer van festivals. Hij won vele prijzen, is professor bij verschillende Italiaanse en internationale conservatoria. Hij speelde op meer dan 350 albums, deed multi-media projecten, werkte samen met dansers, schilders, beeldhouwers en dichters, maakte muziek voor film, ballet en theater. Maar voor ons het belangrijkste is misschien wel dat hij ons in 2009 volkomen verbluft achterliet na een concert op het North Sea Jazz Festival (in Madeira, met Uri Caine en het Alborada String Quartet) dat we nooit meer vergeten zijn. Wat een ervaring was dat!

 

Rembrandt Frerichs Trio

Het Rembrandt Frerichs Trio zal bij veel van onze vaste bezoekers bekend zijn. Zij speelden al eens bij ons en horen zonder twijfel bij de allerbeste jazz die ons land te bieden heeft.

Met Rembrandt Frerichs op piano, Tony Overwater op bas en Vinsent Planjer op drums. Kijk vooral ook even naar de video’s hier om te zien wat een prachtige chemie dit viertal samen heeft. Wij denken dat u hier heel erg van zult genieten en dat u deze avond niet licht zult vergeten. Als u er tenminste bij bent, dus bel uw beste vrienden, bestel snel kaarten en zet het in uw agenda.

 

Spotify

Bestel hier je tickets

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>

Paolo Fresu & Rembrandt Frerichs Trio "Bye Bye Blackbird"
Paolo Fresu & Rembrandt Frerichs Trio "Sao Paulo"
Paolo Fresu & Rembrandt Frerichs Trio "If I should Loose You"