Afgelast

Helaas is dit concert afgelast. We overleggen over een nieuwe datum om het concert alsnog te laten plaatsvinden...

 

ECM

Shai Maestro (1987) is een van de meest veelbelovende en getalenteerde pianisten van die wij kennen. Sinds zijn debuut met zijn eigen trio in 2011, heeft hij een sterke en unieke persoonlijke stijl ontwikkeld, waardoor dit trio één van de bijzonderste groepen in de jazz is.
Shai's vijfde album "The Dream Thief" toont de begaafde pianist in een overtreffende trap met de Israëlische Ofri Nehemya op drums en Peruaanse bassist Jorge Roeder.  

 

Nee tegen Berklee?

Shai Maestro begon op vijfjarige leeftijd met klassieke piano en studeerde cum laude af aan de Thelma Yellin High School of Performing Arts in Givataim, Israël. Na het winnen van de Nationale Jazz Ensemble Competitie  in 2002 en 2003 en het ontvangen van excellentiebeurzen 2004-2010 van het America-Israel Cultural Fund voor jazzpiano, volgde Maestro het vijf weken durende Summer Performance Program van Berklee College of Music in Boston, waar hij een volledige beurs kreeg aangeboden. Een aanbod dat Maestro uiteindelijk afsloeg. Maestro's intuïtie bleek te kloppen. Een paar weken later belde bassist Avishai Cohen om hem uit te nodigen 

voor zijn Trio met drummer Mark Guiliana. Maestro nam vier albums op met het Avishai Cohen Trio. Het trio tourde de wereld rond en speelde op enkele van de meest gerenommeerde locaties en festivals ter wereld.

 

Eigen trio

In juli 2010 vormde Maestro zijn eigen trio. En een paar maanden later namen ze hun eerste album 'Shai Maestro Trio' op dat lovend werd ontvangen. Het trio tourde over de hele wereld en deelde het podium met Chick Corea, Tigran Hamasyan, Esperanza Spalding en Diana Krall. In 2012 bracht het trio hun tweede album 'The Road to Ithaca' uit. Later volgden 'Untold Stories' en 'The Stone Skipper'. Allemaal met lovende kritieken. Vooral live is de band één van de bijzonderste trio's in de jazz van vandaag.

 

Wat zegt de pers?

"The Dream Thief is the best album of (Keith)Jarrett for a long time, not by himself, but so consistent in continuing an aesthetic of the underhand moment that it catapults Shai Maestro far forward into the first league of piano poets" - JazzThing
“Hearing Shai Maestro is like awakening to a new world.” – All About Jazz

“Expressions of joy, introspective thoughts and heightened intensity all come to the fore” – Downbeat Magazine
“...Maestro’s shimmering chords and dynamic build highlighted the 
pianist’s impassioned, emotionally rich compositions” – Jazzwise Magazine


Moeten wiji nog meer zeggen? Misschien dat u uw tickets nu meteen bestelt?
 

Bestel hier je tickets

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>

 

Shai Maestro - My Second Childhood

Shai Maestro Trio - Improvisation

Shai Maestro Trio - Treelogy

Ga terug