30 mrt '23

Starts at 20:30h

Café Loburg

Tickets €0/ €5/ €10

 

Jasper Somsen Invites

Ook in 2022/2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen. U mag helemaal gratis als uw budget daarom vraagt. Dan koopt u een ticket voor €0,-. Als u wel wat kunt missen dan kunt u een ticket van €5,- of €10,- kopen. Waarmee we de muzikanten en de concerten in leven kunnen houden.

 

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele 

internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

 

Paul van der Feen

Paul van der Feen wordt beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Als lid van het Metropole Orkest speelde hij met talloze sterren zoals Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter,

Al Jarreau en John Scofield en participeerde hij als solist in verschillende met een Grammy Award bekroonde albums. Na zijn conservatoriumstudies in Amsterdam en New York exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals jazz, funk, fusion, hip-hop en klassiek. Zijn veelzijdigheid geeft hem een grote muzikale vrijheid, waardoor spel geliefd is bij collega’s en publiek.

 

Hans Vroomans

Na zijn klassieke pianostudie in Den Haag behoorde Hans Vroomans tot de eerste lichting die in Nederland afstudeerde aan een Jazz afdeling (Rotterdam). Vervolgens vertrok hij voor vijf jaar naar New York. Hij studeerde daar aan de New York University en trad op met ondermeer Randy Brecker en Eddie Daniels. Bij zijn terugkeer in Nederland werd hij de vaste pianist van het Metropole Orkest, waarmee

hij een Grammy Award won en samenwerkte met onder andere Ivan Lins, John Scofield, Al Jarreau, Vince Mendoza en Kurt Elling. Naast een veel gevraagd pianist voor studiosessie en bij de grote Duitse radio orkesten, is hij bekend om zijn samenwerking met Paul van Vliet (UNICEF) en Trijntje Oosterhuis. Hij bracht enkele (solo)albums onder zijn eigen naam uit. Hans is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Net zoals de afgelopen Jasper Somsen Invites … begint het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 0/5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive en PopUPop.

 

<agenda>

 

Ga terug