30 mrt '23

Starts at 20:30h

Café Loburg

Tickets €0/ €5/ €10

 

Jasper Somsen Invites

Ook in 2022/2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen. U mag helemaal gratis als uw budget daarom vraagt. Dan koopt u een ticket voor €0,-. Als u wel wat kunt missen dan kunt u een ticket van €5,- of €10,- kopen. Waarmee we de muzikanten en de concerten in leven kunnen houden.

 

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele 

internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

 

Paul van der Feen

Paul van der Feen wordt beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Als lid van het Metropole Orkest speelde hij met talloze sterren zoals Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter,

Al Jarreau en John Scofield en participeerde hij als solist in verschillende met een Grammy Award bekroonde albums. Na zijn conservatoriumstudies in Amsterdam en New York exploreerde Paul verschillende muziekstijlen zoals jazz, funk, fusion, hip-hop en klassiek. Zijn veelzijdigheid geeft hem een grote muzikale vrijheid, waardoor spel geliefd is bij collega’s en publiek.

 

Bert van den Brink

Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Een bijzonder voorbeeld is zijn album "Blowing" waarop hij jazz & pop op het kerkorgel speelt. De lijst van musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk. Een losse greep uit deze indrukwekkende lijst: Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans,

ChetBaker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Enrico Pieranunzi, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, DeeDee Bridgewater en Denise Jannah. Met zijn prachtige wekelijkse korte online concerten “Bert’s Bytes” heeft hij in de afgelopen 20 jaar een zeer bijzonder en uiteenlopend oeuvre opgebouwd.

 

Net zoals de afgelopen Jasper Somsen Invites … begint het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 0/5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive en PopUPop. 

Ga terug