9 feb ‘12

Aanvang 20.45u
Hotel De Wageningsche Berg
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Eindelijk

Nadat het oorspronkelijk in sept 2011 geplande concert verplaatst moest worden doet het ons groot genoegen aan te kondigen dat het Tineke Postma Quartet op do 9 febr zal spelen op het podium van Jazz in Wageningen.

 

Carnegie Hall

Tineke studeerde in 2003 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won vele prijzen zoals de prestigieuze International Revelation of the Year 2006 (Victoires du Jazz) in Frankrijk. In 2005 ging ze op tournee met

grootheden zoals Diane Reeves, Terri Lyne Carrington en Nancy Wilson met als hoogtepunt een uitverkocht Carnegie Hall, New York. In 2009 bracht Tineke haar vierde cd “The Traveller” uit, met drie Amerikaanse internationale top jazzmusici: Geri Allen, Scott Colley en Terri Lyne Carrington. De CD werd in Brooklyn, New York opgenomen in de beroemde System to Sound Studio. Het kwartet speelt in Wageningen in de volgende bezetting: Tineke Postma (sax), Marc van Roon (piano), Frans van der Hoeven (bas) en Martijn Vink (drums).

The Dawn of light

Mede door haar grote internationale successen werd Tineke in mei 2009 genomineerd voor de Paul Acket Award. Onder de vele enthousiaste recensies in binnen- en buitenland, noemde de Engelse krant The Evening Stardard Tineke: “One of the leading ladies in Jazz!”  
Tineke Postma tourt sinds 2006 met haar kwartet (Marc van Roon, Frans van der Hoeven, Martijn Vink). Ze speelden op vele (inter)nationale festivals. De allernieuwste CD “The Dawn Of Light” (2011) markeert het

5 jarig jubileum van dit prachtige Nederlandse kwartet. www.tinekepostma.com

 

Wie, wat, waar?

Tijd: do 9 feb, 20.45u

Plaats: Hotel De Wageningsche Berg

Entree: € 15,- (studenten, scholieren € 10,-)
Kaarten: klik hier

 

<terug>