8 okt '15

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Bruut!

Opzwepende, hitsige jazz met een nostalgische ondertoon. Sommigen horen er blues-, Motown- en Boogaloostijlen uit de jaren zestig en zeventig in, de sfeer van Tarantinofilms en zelfs rock en funk. Maar met een basis in jazz. Met sterke en verrassende improvisaties. Jazz, met iets extra’s dus. 

 

Mad Pack

Mad Pack is het derde album en dat bewijst opnieuw dat Bruut! één van de meest creatieve en vernieuwende jazzbands van dit moment is. De plaat omvat geheel

nieuwe, prettig gestoorde hersenspinsels van de vier heren. De composities vormen de ‘cast’ van het album, elf uitgesproken karakters die zo uit een film zouden kunnen zijn gelopen. Een cowboy met een verleden, een rokende hond, je lievelingsoma, een gladjanus en schone dame. Het sluit aan waar de band ooit is begonnen: spelen voor een zwetende en dansende menigte, met een zeer hechte sound vol uiteenlopende invloeden, uitgevoerd op een zeer hoog muzikaal niveau. Met drie albums en optredens wereldwijd is het duidelijk: Bruut! is hier om te blijven. 

Bruut! bestaat uit saxofonist Maarten Hogenhuis, Hammond organist Folkert Oosterbeek, contrabassist Thomas Rolff en drummer Felix Schlarmann. Meer informatie is te vinden op www.bruutmusic.com.  

 

Kom kijken en luisteren in Impulse (Futurum, gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>