7 nov '19

Aanvang 20.15u
Junushoff
€ 22,50 / € 15,- (studenten/scholieren)

ECM

De Noor Mats Eilertsen is een bijzondere bassist uit de Scandinavische jazzscene. Hij staat bekend om zijn warme, lyrische basspel; evenwichtig en experimenteel tegelijk. Het is dan ook niet voor niks dat het nieuwste album van dit trio “Then Comes The Night” wordt uitgebracht door het beroemde platenlabel ECM.

Mats Eilertsen speelt ondermeer samen met de bands van Wolfert Brederode, Tord Gustavsen en in het Trondheim Jazz Orchestra. Ook deelde hij het podium met wereldsterren als Pat Metheny, Joshua Redman en Lee Konitz.

Line-up

In het trio de Noor Thomas Strønen op drums en de Nederlandse pianist Harmen

Fraanje. Thomas Strønen wordt omschreven als een tovenaar op drums/percussie/electronics. Zijn spel strekt zich uit over een enorm muzikaal territorium, van elektronica tot akoestische kamermuziek. Ook al is hij technisch sterk, hij legt de nadruk op melodie. Harmen Fraanje heeft zich bewezen als een van de meest indrukwekkende jonge pianisten. Fraanje leidt enkele groepen zoals trio Reijseger-Fraanje-Sylla, een kwartet met Fredrik Ljungkvist, Clemens van der Feen & Tristan Renfrow, een duo met gitarist Anton Goudsmit en is onderdeel van Michael Moore Quartet. Het resultaat van de samenwerking van deze muzikanten is deels lyrische, deels atmosferische muziek die anders klinkt dan je van een jazztrio zou verwachten.

“Eilertsen met met zijn donker sonoor basgeluid, Strønen met zijn open percussieve aanpak en Fraanje met zijn spaarzaam, melodieus cirkelend en verschuivend pianospel: deze drie musici blijven daarmee niet alleen dicht bij de oorsprong maar ook dicht bij elkaar. Een weldaad voor de luisteraar” (WrittenInMusic).

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps