7 jun ‘12

Aanvang 20.45u
Hotel De Wageningsche Berg
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Lochs Balthaus Herskedal

Een modern, lyrisch jazz trio met een bijzondere bezetting. De Nederlandse trompettist Bert Lochs en de Duitse pianist Dirk Balthaus kennen elkaar meer dan 20 jaar en hebben samen verschillende albums opgenomen. Jazz Nu schreef: ‘Balthaus en Lochs hebben een eensgezinde kijk op hun muziek, waarin weemoed en optimisme voortdurend om voorrang strijden’. De Noorse tubavirtuoos Daniel Herskedal werd in 2009 erbij gehaald vanwege zijn indrukwekkende spel. In eigen land een graag geziene gast en bij Lochs en Balthaus een niet meer weg te denken factor.

North Sea Jazzfestival

In Juli 2009 verscheen hun eerste CD, die door de internationale pers lovend werd ontvangen met woorden als ‘meesterwerk’ en ‘subliem’. Er volgden optredens op het North Sea Jazz Festival en een aantal toonaangevende podia in Nederland. In april 2011 tourde de band succesvol door Duitsland.

 

Choises

Inmiddels is de tweede CD een feit en die wordt op het podium van Jazz In Wageningen gepresenteerd. ‘Choices’ is uitgebracht bij het kleine Duitse kwaliteitslabel Berthold Records. Op de CD nieuw werk, een organisch spelend trio en

de fantstische gastsolist Michael Moore (afgelopen jaar ook op het podium van Jazz In Wageningen) die drie tracks meespeelde.
Frits Hooft (muzieksamensteller Publieke Omroep) zegt ‘Ik heb kennisgenomen van een groot en bijzondere muzikaal talent. Brutaal en eigenzinnig, wars van de commercie, je moet het tegenwoordig maar durven. Als trio communiceren ze met elkaar op een wijze welke keer op keer verrast .’ Meer informatie op www.lochsbalthausherskedal.com

Wie, wat, waar?

Tijd: do 7 jun, 20.45u

Plaats: Hotel De Wageningsche Berg

Entree: € 15,- (studenten, scholieren € 10,-)
Kaarten: klik hier

 

<terug naar agenda>