6 okt '16

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Ringtone

Drie musici, opgegroeid met (moderne) klassieke muziek, hip-hop, Balkan en hedendaagse jazz, presenteren geïmproviseerde muziek in een nieuwe gedaante. Uitdagend, verleidelijk, komisch, boosaardig maar altijd met grote muzikale diepgang en sterke ritmes. Voor mensen die iets nieuws willen horen... en zien, want voor TMT is het vanzelfsprekend dat bij muziek ook beeld hoort. Het repertoire? Een complete vertaling van Messiaen’s Danse de la Fureur in jazz jargon, een arrangement van een Nokia ringtone, jazz van en voor dieren, en een nostalgisch stukje jazz van vroeger.

 

Theater

In de performance van TMT zijn gebeurtenissen uit het dagelijkse leven een grote bron van muzikale,

theatrale en visuele inspiratie. Van de klantenservice van KPN, aanwijzingen van de TomTom tot schreeuwende voetbal-verslag gevers, straatgeluiden en dierengeluiden. TMT maakt er muziek van met een subtiel en vrolijk makend gebruik van techniek.

 

Tony Roe

Pianist Tony Roe is TMT’s bandleider en verantwoordelijk voor het artistieke concept en de composities. Hij behaalde zijn Master’s diploma aan het Conservatorium van Amsterdam in 2009 met een ’10 met onderscheiding’. Sinds september 2010 volgt hij de doctoraals opleiding in de kunsten docARTES aan het Orpheus Instituut in Gent, Belgie.

Bezetting

De drie muzikanten spelen ook in andere bands en formaties en hebben een ruime ervaring opgebouwd op internationale podia. Zij combineren deze ervaring in hun zoektocht naar nieuwe mogelijkheden binnen geïmproviseerde muziek. Tin Men and the Telephone brachten een debuut album uitmet de titel "Moetjenou!?" TMT bestaat naast Tony Roe (piano en elektronica) uit Lucas Dols (contrabas) en Bobby Petrov (drums).

 

Kijk voor meer info en impressies op hun inspirerende website

tinmenandthetelephone.com

Kom kijken en luisteren in Impulse (Futurum, gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>