Jazz-Funk-Soul stage

Voor het Bevrijdingsfestival 2024 in Wageningen mochten Jazz in Wageningen en Popupop meedenken met het programmeren van één van de podia. Dat werd het Jazz-Funk-Soul stage. Wat kun je daar horen?

Tussen de bedrijven | Radio Barkas

Radio Barkas draait vinyl. Met hun DJ booth die gebouwd is van een oude Barkas 1000. Eén van de prachtigste auto’s die het Oostblok heeft opgeleverd. Rijden doetie niet meer (beter voor het klimaat ook) maar muziek maakt ie des te fijner. En dan draaien ze nog supercoole muziek bovendien.

14:00 | RadioHop

Joshua Lutz (keys), Joel Svedberg (bass), Johnny Biner (guitar), Euan Jenkins (drums)

Radiohop is een jonge band uit Amsterdam. Deze vier jongens van het  Conservatorium van Amsterdam spelen een mix van hiphop, funk, soul en jazz. Ze laten zich beïnvloeden door grootheden als J Dilla, D'Angelo en Herbie Hancock.

16:00 | Fenix

Kika Sprangers (saxofoons/elektronica), Robert Koemans (keys/elektronica), William Barrett (bass), Willem Romers (drums).
Fenix maakt op dit moment naam op de Nederlandse jazzpodia en -festivals met hun speelse en open muziek. Ambient-sferen en rauwe grooves ontmoeten elkaar in deze elektronisch-akoestische band. Het viertal neemt een voorbeeld aan geestverwanten als Donny McCaslin, Avishai Cohen en ADHD.

18:00 | JiMy Glasmacher Band

Met Kaisan Norris (vocals), Bobby van den Bergh (keys/ bass synth), Wesley Glasmacher (drums), JiMy Glasmacher (guitar) en Susanne Alt (sax). Een veelbelovende combinatie van strakke soul en funk met de fantastische sax van Susanne Alt.

BRUUT!

Maarten Hogenhuis (sax), Folkert Oosterbeek (Hammond), Thomas Rolff (double bass), Felix Schlarmann (drums)

BRUUT! is een Nederlandse jazzband uit Amsterdam. De muziek die ze spelen omschrijven ze zelf als superjazz, enerzijds tussen jazz en rock, anderzijds geïnspireerd door de boogaloo. In 2012 bracht BRUUT! zijn eerste gelijknamige album uit en ze zijn inmiddels een flink aantal albums verder. Het bracht ze als live-act op het North Sea Jazz Festival en het Tokyo Jazz Festival.

22:00 | MontisGoudsmitDirectie

Frank Montis (organ), Anton Goudsmit (guitar), Cyril Directie (drums)

Montis, Goudsmit & Directie zijn inmiddels veteranen van de Nederlandse jazz- en soulscene. Het drum-, gitaar- en hammondtrio verrast het publiek met wervelende liveshows en heeft sinds de oprichting in 2019 uitgebreid getoerd. Van North Sea Jazz Festival tot Zwarte Cross, van Paradiso tot Bimhuis. De aanstekelijke grooves, improvisaties en energie doen het altijd.

Radio Barkas
Radiohop
Fenix
BRUUT!
MontisGoudsmitDirectie