Marc van Roon

Nadat hij op zeer jonge leeftijd afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag vloog Marc van Roon letterlijk door naar New York om verder te studeren bij grootmeesters zoals Barry Harris. Hij trad daar op met jazzlegendes zoals Clark Terry, Dave Liebman, Art Farmer en Charlie Mariano.

Marc staat bekend om zijn succesvolle samenwerkingen met saxofonist Tineke Postma, trompettist Eric Vloeimans en vocalist Fay Claassen. Als producer en pianist won hij twee Edisons voor de albums van Tineke Postma “The Dawn of Light” en “Sonic Halo” (met Greg Osby). Daarnaast schreef hij composities voor het Nederlands Dans Theater en het Nationaal Ballet. Niet zo bekend in Nederland, maar wel in Azië is het jarenlange succes van het European Jazz Trio, waarmee hij sinds 1995 door Japan, Taiwan en Zuid-Korea toerde en vele albums opnam. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria in Den Haag, Utrecht en Groningen.

 

Joost Patocka

Drummer Joost Patocka is niet weg te denken uit de (inter)nationale jazzscene. Zijn prachtige discografie en vele samenwerkingen bevat de grootste namen uit de Nederlandse jazzgeschiedenis, waaronder Rita Reys, Ruud Jacobs, Benjamin Herman, Piet Noordijk, Hans Dulfer, Jesse van Ruller, Ruben Hein, Francien van Tuinen en The Beets Brothers. Hij is al jaren het creatieve brein en organisator van de succesvolle jazzconcerten in zijn woonplaats Aartswoud, dat eigenlijk op sommige punten vergelijkbaar is met Jazz in Wageningen. Een van zijn nieuwste initiatieven in Aartswoud is het Trommel Festival, waar drummers de centrale rol hebben in het programma. Joost zijn spel is altijd messcherp, interactief, doorspekt met humor en swingt als een dolle.

 

Tickets

Het concert begint om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive & PopUPop.

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor route en parkeren op Google Maps.