3 okt ‘13

Aanvang 20.45u
Kleine Zaal Schouwburg
Junushoff
€ 18,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Wereldberoemd

Opnieuw biedt het podium van Jazz In Wageningen plaats aan een wereldberoemd muzikant. Chris Potter (1971) is nu al een rolmodel voor jazzsaxofonisten overal ter wereld. Zijn spontane solo’s worden noot voor noot bestudeerd engekopieerd. ‘There’s almost nothing he cannot accomplish on the saxophone’, schrijft Downbeat.

Eén van de eerste optredens van Chris was het Aspen Music Festival in 1984. Daar ontmoette hij voor het eerst drummer Myles Weinstein. Myles was onder de indruk van de jonge Potter. Jaren later herinnerde hij zich Chris en vroeg hem om tot zijn combo The Jazz Mentality toe te treden.

Prijzen

Hij werd genomineerd voor een Grammy Award voor zijn solowerk op "In Vogue ', een track van Joanne Brackeen's 1999 album Pink Elephant Magic. Ook speelt hij een prominente rol op Steely Dan's Grammy-winnende album uit 2000, "Two Against Nature".

 

Vele optredens

Potter ontwikkelde zich tot een groot improvisator. Hij is de jongste muzikant ooit die de Deense Jazzpar Prize won. Potter's indrukwekkende discografie omvat 15 albums. Als leider en sideman is hij te horen op meer dan 100 albums.

 

Grote namen

Hij heeft gemusiceerd met veel van de toonaangevende namen in de jazz, zoals Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, de Mingus Big Band, Jim Hall, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown en vele anderen.

 

Groovejazz

Dit jaar maakte Chris Potter het album The Sirens bij het fameuze label ECM dat een golf van positieve recencies tot gevolg had. Met Chris Potter’s Underground kun je intense elektrische groovejazz verwachten. Met ritmisch vuurwerk van drummer Nate Smith, stuwende baslijnen van Firma Ephron en kleurrijke akkoorden van gitarist Adam Rogers.

 

 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>