Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2019 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 en 2018 maakte hij wonderschone albums met ondermeer de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. Hou 'm in de gaten!

Anna Serierse

Anna Serierse (1993) behoort nu al tot de top van de Nederlandse jazzscene. De dochter van drummer Marcel Serierse en kleindochter van contrabassist Koos Serierse kreeg muziek met de paplepel ingegoten en verzilverde deze met haar prachtige, veelzijdige stem. Ruim voor haar masterexamen aan het Conservatorium van Amsterdam, ging ze op tournee door Europa en China en stond ze ondermeer op het North Sea Jazz Festival.

Tim Langedijk

De kenners en liefhebbers vinden gitarist Tim Langedijk een verademing. Diversiteit en zeggingskracht zijn uitgangspunten voor zijn Tim Langedijk Trio, waarmee hij meerdere uitstekende albums uitbracht. Tim trad al meerdere malen op in Loburg, in de serie Jasper Somsen Invites en de Nacht van de Jazz, onder andere met crooner Paul van Kessel. Tim is een veel gevraagd studiomusicus.

Maurice Rugebregt

Maurice Rugebregt staat bekend als een specialist in de mainstream jazz, Braziliaanse muziek, al dan niet met een fraaie cross over naar zijn Molukse roots. Met zijn diepe vintage sound wist hij vele vocalisten tot grote hoogte te laten stijgen, waaronder Laura Fygi, Josee Koning, Deborah J. Carter en Denise Jannah. Ca. 15 jaar geleden startte de samenwerking met Jasper Somsen. Zij brachten een duo album uit: “Two’s Blues”, een ode aan de jazzgitaar legende Jim Hall.