Helaas is dit concert uitgesteld.

Vanwege een knie-operatie van Peter Erskine kan dit concert niet doorgaan. We hopen dat we het concert later opnieuw kunnen programmeren. Tickethouders krijgen bericht en het geld wordt teruggestort. Voor nu proberen we op korte termijn een goed alternatief te vinden. Dat zullen we op deze website en via de nieuwsbrief laten weten. Nog niet ingeschreven op de nieuwsbrief? Doe dat dan onder aan deze pagina.

 

The Art of the Quartet

Het is Jazz in Wageningen weer gelukt om zoveel beroemde muzikanten op het podium te krijgen dat onze stad er bijna van uit het lood zou raken. Alleen al drummer Peter Erskine heeft ongekende invloed op de hedendaagse muziek. Hij werd vooral bekend van de band Weather Report in de tijd dat bassist Jaco Pastorius er deel van uitmaakte.

 

Peter Erskine

De Amerikaanse drukker Peter Erskine begon zijn professionele in 1972 bij het Stan KentonOrchestra. Nadat hij vervolgens ongeveer twee jaar deel uitmaakte van de band van trompettist Maynard Ferguson, trad hij in 1978 toe tot Weather Report. Vier jaar en vijf albums later werd hij drummer van Steps Ahead. In de jaren die volgden zou hij met zeer veel bekende jazzmusici optreden en opnemen, waaronder Diana Krall, Chick Corea, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Gary Burton, Pat Metheny, Joni Mitchell, Hubert Laws, Queen Latifah, Al Di Meola, Eliane Elias, Miroslav Vitouš, Jan Garbarek, John Scofield, Bill Frisell, John Abercrombie, Kenny Wheeler,  Bob Mintzer Big Band en zovoort enzovoort. Erskine maakt daarnaast muziek voor dans, theater en films. Maar wij zijn misschien nog wel het meest onder de indruk van zijn trio-albums bij ECM met bassist Palle Danielson en pianist John Taylor. Wonderschoon!

 

Kenny Werner

De Amerikaanse pianist Kenny Werner is ook al zo'n muzikaal ikoon. Werkte met een ongelooflijke hoeveelheid wereldsterren. We noemen Thad Jones, Mel Leweis, Bob Brookmeyer, Toots Thielemans, Betty Buckley, Joe Lovano, Ari Hoenig, Chris Potter, Dave Douglas, Scott Coley en Brian Blade. Hij werkte met vele beroemde orkesten waaronder ook 'ons eigen' Metropole Orkest. Compositie-opdrachten, Grammy nominaties en talloze prijzen, prachtige albums, hij deed het allemaal. Maar ook schreef hij in 1996 het boek 'Effortless Mastery – Liberating the Master Musician Within' een standaardwerk voor muzikanten.

 

Benjamin Koppel

De Deense saxofonist Benjamin Koppel stamt uit een muzikaal geslacht. Grootvader beroemd klassiek componist Herman D. Koppel, vader Anders Koppel beroemd Hammond organist. Naast de beroemdheden waarmee hij nu op het podium staat deelde hij dat ook met Jim Hall, Joe Lovano, Scott Colley, Miroslav Vitous, Randy Brecker, David Sanchez, Sheryl Crow om er maar een paar te noemen.

 

Darek Oles

De Poolse bassist Darek Oleszkiewicz is misschien de minst bekende naam van dit gezelschap maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Opgeleid door Charlie Haden, spelend met Brad Mehldau, Bob Mintzer, Alan Pasqua, Adam Czerwniński en nog vele anderen. Hij zal als jongste van het gezelschap ongetwijfeld van zich laten horen. 

Wij kunnen bijna niet wachten en hopen dat je er ook bij bent. Dus bestel snel je kaarten.

 

Tickets bestellen voor dit concert niet meer mogelijk

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de route en parkeermogelijkheden op Google Maps

 

The Art Of The Quartet - All Star Power Constellation
The Art of the Quartet - Ascona