Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Tineke Postma

Terwijl zij haar vaardigheden vervolmaakte op de Manhattan School of Music, werd zij opgemerkt door een aantal gezichtsbepalende muzikanten uit de New Yorkse scene, een connectie die uiteindelijk resulteerde in optredens en cd-opnamen met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Scott Colley. De albums van Dianne Reeves en Terri Lyne Carrington waarop zij werd gefeatured, werden zelfs onderscheiden met een Grammy. Er volgde vele concerten over de hele wereld en (inter)nationale prijzen, waaronder de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor jazzmusici: Boy Edgar Prijs. Haar kwartet album The Dawn of Light (2011) werd bekroond met de prestigieuze Nederlandse Edison Award. Tineke: “Ik wil alle lagen van mijn muzikale zelf afpellen om tot de essentie te komen, de kern van mezelf. Voor mij telt de reis en niet de eindbestemming.”

Joost Lijbaart

Joost Lijbaart is een van de meest reislustigste Nederlandse drummers. Jaarlijks is hij vele weken op tournee over de hele wereld. Na zijn doorbraak, mede door zijn samenwerkingen met o.a. Michiel Borstlap en Benjamin Herman, werd hij dé grote muzikale en zakelijke kracht achter de vele projecten van de zeer succesvolle saxofonist Yuri Honing. Met zijn eigen trio “Under The Surface” bracht hij dit jaar een schitterend album uit, waar hij het beste boven haalt in de twee jonge talenten die hij hiervoor uitnodigde.