Jasper Somsen Invites

Ook in 2022/2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen. U mag helemaal gratis als uw budget daarom vraagt. Dan koopt u een ticket voor €0,-. Als u wel wat kunt missen dan kunt u een ticket van €5,- of €10,- kopen. Waarmee we de muzikanten en de concerten in leven kunnen houden.

 

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo,

Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

 

Spektakel

Wie van muzikaal spektakel houdt moet zijn/haar agenda vrijhouden op donderdagavond 24 november. De gitaristen Paulus Schäfer en Joost Zoeteman zijn ware meesters. Met de virtuoze mix tussen enerzijds de Gypsy Jazz van Paulus en anderzijds mainstream Jazz van Joost speelden zij al meerdere grote clubs en festivals plat in Nederland, België en Duitsland.

 

Paulus Schäfer

Paulus Schäfer is de jongste zoon van een grote familie, die dicht bij de beroemde Rosenberg familie zit. Aangezien al zijn broers gitaar speelden kon het niet anders dan dat hij ook de gitaar zou oppakken. Hoewel de muziek van de grondlegger van de Gypsy Jazz, Django Reinhardt, in het DNA van deze sympathieke Brabander zit, kijkt Paulus Schäfer verder dan de strikte traditie. Hij vermengt zijn prachtige spel met allerlei stijlen en gaat graag nieuwe muzikale uitdagingen aan.  

 

Joost Zoeteman

Hierin vond Paulus de perfect partner in gitarist Joost Zoeteman. Hoewel Joost zijn spel geworteld is in de mainstream Jazz en Bebop tradities, is Joost een groot liefhebber van de Gypsy Jazz en beheerst hij ook allerlei modernere Jazz en popmuziek. Samen met contrabassist Jasper Somsen en drummer Wim de Vries vormen zij het Paulus Schäfer-Joost Zoeteman Quartet. In 2019 kwam hun eerste album “Django” uit.

 

Wim de Vries

Het muzikale vuurwerk wordt extra aangewakkerd door drummer Wim de Vries. Naast vele andere projecten toert Wim al jaren, met zijn collega René Creemers, als “Drumbassadors” over de wereld. Kortom, deze Jasper Somsen Invites … wordt gegarandeerd een spectaculaire avond, waar het plezier en enthousiasme vanaf druipt!

 

Net zoals de afgelopen Jasper Somsen Invites begint het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 0/5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive en PopUPop.

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.