Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2019 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 en 2018 maakte hij wonderschone albums met ondermeer de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. Hou 'm in de gaten!

Silent Live

Silent Live is een in 2014 opgericht trio dat zich richt op het begeleiden van zwijgende films en bewegend beeld door middel van improvisatie. Ontstaan als gelegenheidsensemble, bleek de samenwerking zo vanzelf te gaan en inspirerend te verlopen, dat besloten werd als groep verder te gaan. De musici bewegen zich schijnbaar moeiteloos tussen de Jazz, Klassieke -en Wereldmuziek

De bezetting is Trompet en EWI (Bert Lochs), Sopraan -en Altsaxofoon (Frido ter Beek) en Contrabas (Jasper Somsen). Als speciale gast werken zij samen met de Duitse gitarist Florian Zenker. Bovenop het akoestische karakter van dit trio wordt een arsenaal aan electronica en effecten gebruikt waardoor twee ‘klankwerelden’ ontstaan die afwisselend en ook tegelijkertijd zorgen voor het ondersteunen, versterken en aanvullen van het beeld.

Frido ter Beek en Jasper Somsen traden zowel in het binnen- als buitenland op met o.m. Filmorkest The Sprockets (Concertgebouw en diverse grote filmfestivals in Nederland, Duitsland, Finland en Italië), waarmee zij aan meerdere internationale DVD-producties meewerkten. Bert Lochs verzorgde met verschillende bezettingen een aantal van de inmiddels befaamde cinema-concerten in filmmuseum EYE, Amsterdam. Florian Zenker is naast een veel gevraagd gitarist gespecialiseerd in het componeren bij films.

De film Voyage Of Time (2016) is het levenswerk van regisseur Terrence Malick. De film vertoont het ontstaan en het vergaan van het heelal op macro- en microniveau in al zijn facetten. Spectaculaire natuurverschijnselen en schoonheid worden afgewisseld met de rauwe werkelijkheid van het menselijke bestaan.