20 jan '22

Aanvang 20:30u

Junushoff Kleine Zaal

tickets € 23,-

(€ 15,- <18jr en studenten)

Hamar

Veel Nederlanders kennen Hamar van het Vikingskipet waar in 1994 de Olympische Spelen geschaatst werden. En waar Johan Olav Koss 3x goud won en de Nederlandse schaatsers op een hoop reed. Later heeft Sven Kramer die nederlaag een klein beetje verzacht door op die ijsbaan 4x wereldkampioen te worden. Hamar dus. Daar groeide Silje Nergaard op en kwam ze al op jonge leeftijd in aanraking met jazz. Daarnaast werd ze beïnvloed door muzikanten als Al Jarreau (waar ze later nog mee samen zou werken) en Joni Mitchell, haar muzikale idolen van die tijd.

Internationaal

Haar eerste album "Tell Me Where You're Going" (EMI) bracht ze uit in 1990 en dat verkocht meteen erg goed in Noorwegen. Na enkele albums had ze in 2001 haar definitieve internationale doorbraak met "At First Light". Dat is nog altijd het best verkopende jazz-album in Noorwegen. Ze won ondermeer een Edison en een Grammy Nominatie voor haar album "A Thousand True Stories" samen met het Nederlandse Metropole Orkest.

Persoonlijke verhalen

In 2020 startte ze een bijzondere muzikale samenwerking met de

eveneens wereldberoemde pianist Espen Berg. Ze maakten samen bewerkingen van een selectie van haar mooiste nummers en maakten ook nieuw materiaal. Silje en Espen nodigen de luisteraar uit voor een warme intieme muzikale ervaring waar ze hun persoonlijke verhalen achter de muziek voor het voetlicht brengen.

https://www.siljenergaard.com

Bestel hier je tickets!

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>