24 mrt '22

Aanvang 20:30u

Impulse

tickets € 15,-

(€ 10,- <18jr en studenten)

Lucas Figueiredo Santana

Saxofonist Lucas Figueiredo Santana komt uit Brazilië (Sao Paolo, 1993) en studeert aan het Amsterdams Conservatorium waar hij zich duidelijk in de kijker speelt. Hij is één van de winnaars van Keep an Eye The Records (2020) en won nog maar net de prestigieuze Downbeat Student Award 2021. Santana stond inmiddels op het podium met grootheden als Miguel Zenón, Dick Oatts en Seamus Blake. Ook speelde hij bij het Metropole Orkest en hij is geselecteerd als lid van het 2019 JM Jazz World Orchestra (zeg maar gerust het meest vooraanstaande jazzorkest voor jonge professionele musici ter wereld). Het mag duidelijk zijn dat hier sprake is van een zeldzaam talent.

Debuutalbum

Ondanks de tegenwind van Corona heeft Santana hard gewerkt en met een quintet zijn eerste album uitgebracht. Dit debuutalbum ‘Reflections’ is meteen van opvallende kwaliteit. Met eigen stukken die klinken alsof er al een lang jazz-leven aan vooraf is gegaan. Met sprankelende uptempo stukken, maar ook prachtig ingetogen werk.
Naast Lucas Santana op saxofoon bestaat het quintet uit gitarist Davor Stehlik (geboren in Servië en via een tussenstop in Wenen in Amsterdam terechtgekomen) en een solide ritmesectie met pianist Jetse de Jong, bassist Thijs Klaassen en Tim Hennekes op drums.

Advies

Het zou goed kunnen dat we nog veel van deze muzikanten gaan horen. Ons dringende advies: mis dit niet! Bestel meteen je kaartjes en neem wat geld mee om het album (op vinyl) te kopen. Dat zou zomaar eens een verzamelaars-item kunnen worden.

Dit concert is onderdeel van The Records On Tour

files/images/2021/TROT_logo_gr-diap.png

Bestel hier je tickets!

Kom kijken en luisteren in Impulse (gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>