Jasper Somsen Invites

Ook in 2022/2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen. U mag helemaal gratis als uw budget daarom vraagt. Dan koopt u een ticket voor €0,-. Als u wel wat kunt missen dan kunt u een ticket van €5,- of €10,- kopen. Waarmee we de muzikanten en de concerten in leven kunnen houden.

 

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

 

Argentijns duo

Dat dit Argentijnse duo naar Wageningen komt is niet helemaal toeval. In 2021 kreeg de Wageningse contrabassist/ componist/ producer hun net opgenomen album opnamen te horen, een kwartet met rietblazer Joachim Badenhorst en pianist Wolfert Brederode.

Gegrepen door de prachtige muziek stelde Jasper een release voor bij het A&R management van Challenge Records. Begin dit jaar kwam “Carnet Imaginaire” uit, op dit label. Jasper schreef de “liner notes” voor dit album. Het album werd gepresenteerd in het BIMhuis. Vervolgens stonden ze afgelopen zomer op het North Sea Jazz Festival.

 

Guillermo Celano

Gitarist/componist Guillermo Celano verhuisde van Buenos Aires naar Amsterdam in 1996 en studeerde daar af aan het conservatorium. Hij heeft meer dan 15 albums onder zijn eigen naam uitgebracht. Hij won diverse compositieopdrachten, waaronder die van het North Sea Jazz Festival 2013. Daarnaast won hij de Golden Fringe Award (2017) voor “My Father Held A Gun”. Zijn muziek voor de film “Blowing Through The Curtains” werd genomineerd voor een Gouden Kalf (compositie) tijdens het Nederlands Film Festival 2021.

 

Marcos Baggiani

“Drummer Marcos Baggiani is een fijne onruststoker en verandert met onverwachte petsen geregeld abrupt de koers.” … schreef een recensent ooit in de Volkskrant. Ook Baggiani komt uit Buenos Aires en verhuisde naar Amsterdam in 2001. De Amsterdamse Jazz-scene bleek uitstekend bij hem te passen én omgekeerd. Naast zijn veelzijdige internationale carrière is hij een bevlogen docent met een fascinatie voor Alexandertechniek en andere psychofysische systemen

 

Net zoals de afgelopen twee Jasper Somsen Invites … begint het concert om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 0/5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit LoburgLive concert wordt georganiseerd in samenwerking met Jazz in Wageningen & PopUPop.

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor route en parkeren op Google Maps.