22 nov '16

Aanvang 20.30u
Junushoff
€ 20,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Check!

 

Veelzijdig? Check! Expressief! Check check! Eclectisch? Drie maal check! We zijn er gewoon een beetje stil van: op 22 november doet gitaarheld Mike Stern Wageningen aan… Een beetje muziekliefhebber moet Stern op zijn minst eens gehoord hebben in samenwerking met bijvoorbeeld Blood, Sweat & Tears, Billy Cobham, Miles Davis, David Sanborn, Jaco Pastorius of de broers Brecker. Daarnaast heeft Stern maar liefst 16 albums uitgebracht op zijn eigen naam. Hij wordt omschreven als een zinderend spannende solo-gitarist, ongelooflijk vaardig op zijn instrument en vooral ook veelzijdig: van jazz tot blues en wereld-muziek… Stern weet nummers naar een hoger plan te tillen, geïnspireerd door zijn eigen gitaarhelden Jimi Hendrix, Wes Montgomery, Jim Hall en Albert King.

 

 

Met een ongelooflijke hoeveelheid nominaties en prijzen op zijn naam en met een waslijst aan topmusici op zijn albums is Stern een must-hear!

 

Eretitel

 

Al net zo veelgeprezen is Dave Weckl, de 56-jarige drummer die Stern vergezelt. Het dynamische en gevarieerde spel van Weckl komt voort uit een enorme kennis van muziek en zijn respect voor die muziek. Weckl speelde op de platen van onder andere George Benson, Diana Ross en Robert Plant en speelde in Chick Corea’s Elektric en Akoustic Band. Met zijn eigen Dave Weckl Band tourde hij de wereld over en nam hij vijf albums op. Modern Drummer noemde hem ‘one of the 25 best drummers of all times’. Indrukwekkend dus.

Inspirerend

 

Bassist Tom Kennedy staat bekend als een begenadigd muzikant, met ongelooflijk veel tour- en studio-ervaring. Zo speelde hij met bijvoorbeeld Bill Connors, Didier Lockwood, Dave Grusin en Lee Ritenour. LA Weekly omschreef hem als ‘nothing short of inspiring’. Oordeel zelf!

 

Veteraan

 

De all-starbezetting wordt compleet gemaakt door saxofonist Bob Malach. Deze studioveteraan speelde mee op albums van de groten der aarde, zoals Stevie Wonder en Horace Silver en tourde met onder andere Bob Mintzer maar ook met pianist Jasper van ’t Hof. Malachs wordt vaak vergeleken met Michael Brecker, die hem inspireerde en met wie hij ook samen speelde. 

 

UITVERKOCHT

Helaas is het niet meer mogelijk om kaarten voor dit concert te bestellen

 

 

 

 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>

 

 

 

 

 

 

 

.