10 jarig jubileum

Dit concert staat in het teken van het 10 jarige jubileum van de serie Jasper Somsen Invites. Ruim vijftig concerten en meer dan honderd gastmuzikanten op het podium van Loburg! En Jasper ontvangt ditmaal Anton Goudsmit, één van de opmerkelijkste en bekendste jazzgitaristen van Nederland.

 

Anton Goudsmit

De in Amsterdam wonende gitarist en componist is een wervelwind van creativiteit. Elk concert is een spannende rit voor het publiek, zijn collega's en hemzelf. Naast zijn samenwerking met Eric Vloeimans maakte hij furore met The Ploctones en New Cool Collective. In 2010 won hij zowel de Boy Edgar Prijs (grootste Nederlandse jazz award) als Het Duiveltje (de prijs voor beste Nederlandse popgitarist).

 

Pers

De serie Jasper Somsen Invites haalde de afgelopen maanden de (inter)nationale pers, naar aanleiding van het live in Loburg opgenomen album dat werd uitgebracht door Challenge Records. Met een interview over het album en de Wageningse bassist in Jazzism. Met een lovend artikel in De Volkskrant “Er gebeurde echt iets bijzonders tussen de drie muzikanten", "het is een album dat je veel vaker opzet dan je aanvankelijk dacht”. En even lovend was JazzThing (het belangrijkste jazzmagazine in Duitsland) “het plezier spat eraf bij zowel de musici als het publiek”.

 

Tickets

Het concert begint om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive & PopUPop.

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor route en parkeren op Google Maps.