Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Karel Boehlee

Karel Boehlee’s eerste albums met o.a. het Toon Roos Quartet en Batida waren een groot succes in Nederland en Japan. Vanaf die tijd groeide zijn internationale naam als pianist van Toots Thielemans, Philip Catherine en Gino Vanelli. Hij trad op met o.a. Wynton Marsalis, Peter Erskine, Woody Shaw, Roberta Gambarini, Trijntje Oosterhuis, Benjamin Herman, Toon Roos en Jesse van Ruller. Hij is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.  

Ruud Breuls

Ruud Breuls won de Wessel Ilcken Prijs ‘88 (tegenwoordig de Boy Edgar Prijs). In 1996 werd hij de solo trompettist van het Metropole Orkest. Hij speelde op honderden producties met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer en Joe Lovano. Hij werkte met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Dutch Jazz Orchestra en de Cubop City Big Band. Tegenwoordig speelt hij in de wereldberoemde WDR Bigband, Köln. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam.