Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Jeroen van Vliet

 

Pianist Jeroen van Vliet won al vroeg twee eerste en twee solistenprijzen. Hij werkt nu in de groepen van Eric Vloeimans, Simin Tander, en met de band Estafest! met Anton Goudsmit, Oene van Geel en Mete Erker. Hij bracht tot dusver 10 cd's uit, waaronder begin 2014 een solo-album en een trio-album. Hij is te horen op nog zo'n 50 andere cd-producties. De laatste jaren tourt hij veel in het buitenland. o.a. met Eric Vloeimans' Gatecrash. In 2014 won hij de Boy Edgar Prijs. Jeroen van Vliet is docent aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.

 

Jasper Le Clercq

 

Violist Jasper Le Clercq is een veelzijdig musicus met een zeer afwisselend bestaan. Met het cross-over strijkkwartet Zapp4 speelt en toert hij over de hele wereld. Zijn Jasper le Clercq Quartet staat garant voor veelkleurige, theatrale en verhalende muziek. In New Niks gaan rockmuziek en vrije improvisaties naadloos in elkaar over. Met muziektheatergezelschap Ausdauer onderzoekt hij Stravinsky en Olivier Messian en met dichteres Tjitske Jansen regelmatig op festivals en literaire bijeenkomsten. Daarnaast is hij docent aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.