Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Kika Sprangers

“De integriteit van sound. Dat is waar muziek begint”, is Kika Spranger’s motto. Naast het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Boy Edgar Prijs winnaar Martin Fondse, speelde ze in het Jong Metropole Orkest o.l.v. de fameuze dirigent Jules Buckley. Buckley over Kika: “Good solos and an excellent and concentrated performance spirit. Great leadership. I can see her certainly doing very well in future.” Op dit moment is Kika op tournee door Nederland als Young-VIP 2018

Karel Boehlee

Karel Boehlee is een vertrouwd gezicht in de concertserie van Jazz in Wageningen, hij was al meerdere malen te bewonderen met o.a. Bob Sheppard, Toon Roos, Angelo Verploegen, Humphrey Campbell en Maria Mendes. Hij is een van meest geliefde Nederlandse pianisten in de internationale jazzscene. Hij werkte met o.a. Toots Thielemans, Philip Catherine, Gino Vanelli, Wynton Marsalis, Peter Erskine en Woody Shaw.