Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2015 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met vele grote (inter)nationale musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi , Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, Bert van den Brink, John Engels, Toon Roos, Karel Boehlee, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Ferdinand Povel, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Humphrey Campbell, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit: "Dreams, Thoughts & Poetry" en “Sardegna” en hij werkte mee aan meer dan 20 CD's en DVD's in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij trad op in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië & Sardinië, Hongarije, Polen en Finland.

Oene van Geel

Altviolist / componist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, zet hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent in voor een breed scala aan muzikale activiteiten. Hij tourde in Europa, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.Als speler is hij momenteel actief met: Zapp4, Estafest, The Nordanians en Art of The Eyebrow.

 

Hij won de Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012, met Zapp4), de Kersjes Prijs (2005, met Zapp4), de Deloitte Jazz Award (2002), Dutch Jazz Competition (2001) en de Jur Naessens Muziekprijs (2000). Oene componeert voor zijn eigen groepen, maar ook voor andere ensembles en solisten zoals: De David Kweksilber Big Band, Het Osiris Trio, Amstel Quartet, Erik Bosgraaf, Jeugd Orkest Nederland, Amsterdam Sinfonietta, Matangi Quartet, Calefax, Tetzepi bigtet, het Ricciotti Ensemble, David Braid en vele anderen. De combinatie van verschillende disciplines is een fascinerend werkgebied voor Oene. Zo was hij als speler of componist betrokken bij (theater)producties van Silbersee, Boukje Schweigman, Theun Mosk, Eric Vaarzon Morel, Saartje van Camp, Herman van Baar, Marcel Sijm, De Wereldband, Holland Opera en Theater Sonnevanck.

 

Rembrandt Frerichs

“Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt is een jonge pianist met een brede blik die actief is in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte. De nu 36 jarige pianist debuteerde al op 22 jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd zijn debuut album genomineerd voor de Edison publieksprijs en presenteerde hij zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als Music XPort Artist, tourt hij op dit moment over de hele wereld. Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij 'speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen' (Trouw).

Rembrandt Frerichs heeft meerdere uitstekende albums op zijn eigen naam staan. Hoogtepunt is zijn laatste trio album `A Long Story Short` met contrabassist Tony Overwater en zijn `partner in crime` Vinsent Planjer op drums.