16 okt '17

Aanvang 20.15u
Junushoff Grote Zaal
€ 32,50 / € 25,- (studenten/scholieren)
kaarten via de website van Junushoff

 

Richard Bona

Junushoff en Jazz In Wageningen organiseren samen dit unieke concert met de wereldberoemde bassist Richard Bona & zijn Mandekan Cubano. Een niet te missen kans om deze grootmeester live op het podium in Wageningen te zien!

 

Kameroen

De uit Kameroen afkomstige Richard Bona (1967) werd op zijn 4e opgenomen in het orkest van zijn grootvader en speelde zo ongeveer op alles wat los en vast zat. Op zijn 11e leerde hij gitaar spelen en op zijn 13e ontdekte hij de bas waarbij al snel de jazz in beeld kwam en vooral Jaco Pastorius als voorbeeld gold. In 1989 verhuisde Bona naar Düsseldorf en vandaar naar Parijs om muziek te studeren. In 1995 verhuisde hij naar New York en dat is sindsdien zijn uitvalsbasis. Wij hoorden Richard Bona voor het eerst spelen en zingen bij Joe Zawinul. Diens dubbelalbum “World Tour” maakte meteen duidelijk dat het een verbijsterend goede bassist is met een gouden stem. Sindsdien

speelde hij met heel veel beroemde muzikanten zoals Mike Stern (hee die was hier afgelopen jaar) Chaka Khan, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Larry Coryell, Michael and Randy Brecker, George Benson, Branford Marsalis and Steve Gadd.

 

 

Mandekan Cubano

Het meest recente project van deze begenadigde muzikant is Mandekan Cubano. Bona en zijn zeskoppige band vieren met hun nieuwste album Heritage” de Rootsmuziek uit Afrika, Zuid-Amerika en Cuba. Bijzondere fusion, rijk aan variërende klanken en ritmes. Fluweelzachte, swingende en stralende muziek. Dit zal betekenen dat onder andere de Venezolaanse neefjes Quintero op het podium staan. De in de latinscene meest gevraagde sessiemuzikanten hebben meerdere Grammy's op hun naam staan en speelden net als de frontman van vanavond met grote namen als Herbie Hancock, Celia Cruz en Chaka Chan. Nu met Richard Bona, hier, in de Junushoff!

 

 

Line-up:

Richard Bona (vocals & bas), Ludwig Alfonso (drums), Osmany Paredes (piano), Luisito & Roberto Quintero (percussie), Rey Alejandro (trombone), Dennis Hernandez (trompet).

 

De pers over Bona:

“Intricate flights of solo brilliance…Spellbinding.” (The AGE)

“Richard Bona is running his smile, his tranquility, and his musical elegance all over the world.” (L’EXPRESS)

“Imagine an artist with Jaco Pastorious’s virtuosity, George Benson’s vocal fluidity, Joao Gilberto’s sense of song and harmony, all mixed up with African culture. Ladies and gentlemen, we bring you Richard Bona!” (Los Angeles Times)

 

Meer informatie op

Website: www.richard-bona.com

Facebook: www.facebook.com/richard.bona.58

 

 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>