16 dec ‘10

Aanvang 20.45u
Hotel de Wereld
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

White Tiger

Yuri Honing’s interesse in nieuwe ontwikkelingen in popmuziek blijft groot. Na het grote succes van Phase Five, met onder andere Janne Schra, Sarah Bettens en Leine, is er nu het langverwachte live album van Wired Paradise, ‘White Tiger’. Het album is geïnspireerd op Aravind Adiga’s roman ‘The White Tiger’ die in 2009 onderscheiden werd met de Bookerprize. Als fenomenale blauwdruk van de Indiase maatschappij maakte het boek diepe indruk op Honing. Een belangrijk deel van het album is bovendien opgenomen in Mumbai, waar Adiga al vele jaren woont en werkt.

Boegbeeld

Yuri Honing is misschien wel de meest eigenzinnige saxofonist van Europa. Zijn brede smaak heeft hem al vroeg in z’n carrière succes gebracht toen hij als eerste jazzmuzikant een album met louter bewerkte pophits uitbracht onder de titel ‘Star Tracks’(1996). Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de boegbeelden van Nederland met succesvolle concerten op vrijwel alle grote festivals in de wereld.

 

Samenwerking

Honing werkte met de groten der aarde uit de jazz: Pat Metheny, Charlie Haden, Paul Bley, Gary

Peacock en vele anderen. In Nederland heeft hij al succesvol samengewerkt met Sarah Bettens (K-Choice), Ellen ten Damme, Lillian Vieira (Zuco 123), Janne Schra (Room Eleven) en Huub van der Lubbe. In Wageningen speelt Wired Paradise in de volgende bezetting: Yuri Honing (sax), Frank Moebus (gitaar), Stef van Es (gitaar), Mark Haanstra (bas) en Joost Lijbaart (drums). Ieder jaar geeft Yuri op 29 december in een afgeladen Paradiso een presentatie van zijn muzikaal universum getiteld Winterreise. Meer info op www.myspace.com/wiredparadise

Wie, wat, waar?

Tijd: do 16 dec, 20.45u

Plaats: Hotel De Wereld

Entree: € 15,- (studenten, scholieren € 10,-)
Kaarten: klik hier

 

<terug>