15 nov '18

Aanvang 20.15u
Junushoff
€ 33,- / € 25,- (studenten/scholieren)

SoulBop

Trompettist Randy Brecker en saxofonist Bill Evans, begonnen in 2003 een fusionband die als een soort vervolg kan worden gezien op de vermaarde Brecker Brothers Band. Sinds die tijd toert de band Soulbop met veel succes over de globe. In Wageningen staan ze met een speciale XL editie met extra bijzondere gast Simon Phillips op drums en wordt 15 jaar Soulbop gevierd. Een feestje om niet te missen!

 

Randy Brecker

Trompettist Randy Brecker - oudere broer van de helaas te vroeg overleden saxofonist Michael Brecker - begon zijn carrière in de spraakmakende band Blood, Sweat & Tears. Daarnaast speelde hij in de bands van Horace Silver en Thad Jones/Mel Lewis. In 1969 begon hij samen met broer Michael de jazzrockgroep Dreams en in 1974 startten ze de Brecker Brothers Band die grote populariteit genoot. Randy Brecker componeerde in die tijd bijvoorbeeld 'Some Skunk 

Funk', één van de beroemdste nummers uit de Jazzrock.

Bill Evans

De carrière van saxofonist Bill Evans begon in de band van Miles Davis aan het begin van de jaren 80. De toen nog piepjonge Evans maakte indruk door zijn avontuurlijke spel en indrukwekkende improvisaties. Na vier jaar met grootmeester Davis te hebben gespeeld ging Evans zijn eigen weg. Later zou hij opnames maken met musici als John McLaughlin, Herbie Hancock, Gil Evans, Mick 

Jagger en Andy Summers. De saxofonist trad uit de schaduw van zijn beroemde naamgenoot, pianist Bill Evans, en nam vele albums op. Sinds die tijd heeft hij met bijna alle grote fusion-muzikanten op het podium gestaan.

 

Simon Phillips
De Britse Simon Phillips geldt als superdrummer, onder andere bekend van The Who, Jeff Beck, 10cc, Roxy Music, Mick Jagger, Toto, Ph.D. en Mike Oldfield. Vanaf eind jaren zeventig gold Simon Phillips als de meest gevraagde studio drummer in Engeland. Hij viel op door zijn onnavolgbare en vernieuwende drumspel bij Jeff Beck. Toen The Who opnieuw wilde gaan toeren werd hij de vaste vervangende drummer voor Keith Moon. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn werk met Toto.

 

Line-up

Bassist Teymor Phell werd geboren in Baku, Azerbaijan in een muzikale familie. Sinds 2011 woont hij in New York en geniet hij een reputatie als virtuoos bassist. Toetsenist en componist Dennis Hamm heeft sinds de start van zijn professionele carrière op zijn 18e een flinke lijst prijzen in de wacht gesleept. Hij speelde ondermeer samen met Greg Howe, Will Kennedy, Jimmy Haslip (Yellowjackets) en Zane Musa.

 

Bestel kaarten via de website van Junushoff

Kom kijken en luisteren in Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>