Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Pieter Bast ESP Band

Op donderdag 15 februari 2018 speelt de Pieter Bast ESP Band op het podium van Loburg LIVE in Wageningen om hun tweede album getiteld “La Condition Humaine” te presenteren. De titel verwijst naar de volgende vragen: “Hoe staan wij er als mensheid, heden ten dage voor?". "Hoe gaan we met elkaar om?". "Wat zijn onze drijfveren?”. De ideeën, gedachten en gevoelens bij deze existentiële vragen hebben een CD met acht composities opgeleverd. Met intense muziek vol tederheid, verlangen en optimisme. Maar soms ook ruig, fel en opzwepend. Muziek die uitbundig verwijst naar de elektronische muziek van Miles Davis uit de jaren ’70 en ’80 vermengd met Afrikaanse polyritmiek en Europese lyriek.

 

 

Bezetting

Anders dan de gebruikelijke donderdag avonden in Loburg staat er vanavond een complete ingespeelde band op het podium. Deze band heeft de volgende bezetting: Bert Lochs (trompet, flugelhorn, EWI), Dirk Balthaus (Fender Rhodes, efx), Jasper Somsen (contrabas) en natuurlijk vooral ook de aanstichter van deze band Pieter Bast (drums).