Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Frank Montis

Eenmaal besmet met de Hammond-koorts besteedde Frank Montis veel tijd achter de, door zijn vader aangeschafte, Hammond B3 orgel. Veel jaren later ging hij samenwerking met The Jazz Invaders en richtte hij de formatie DelMontis op. Naast DelMontis speelde Frank bij o.a. The Soul Snatchers en Laura Vane & The Vipertones. Begin 2014 werd Frank als toetsenist en componist benaderd door de urban jazzformatie Gare Du Nord, waarmee hij sindsdien toert. Sinds 2016 speelt hij in het trio “Montis, Goudsmit & Directie”, met gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyriel Directie.

Marc Schenk

In 1996 werkte drummer Marc Schenk samen met (de toen net afgestudeerde contrabassist) Jasper Somsen tijdens een masterclass door de meesterpianist Enrico Pieranunzi aan het Utrechts Conservatorium. Hoewel beide musici hun eigen muzikale levensweg bewandelden kwamen ze elkaar geregeld tegen en beloofden steeds plechtig weer eens met elkaar te gaan samenwerken. Exact 22 jaar later is het dan zover!
In de tussentijd trad Marc over de wereld op. Hij werkte samen met musici als Hein van de Geyn, Rob van Bavel, Karel Boehlee, Tim Langedijk en Marnix Busstra. Sinds 2013 maakt hij deel uit van Gare Du Nord en werkt hij regelmatig samen met Frank Montis.