Jasper Somsen Invites

Ook in 2022/2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen. U mag helemaal gratis als uw budget daarom vraagt. Dan koopt u een ticket voor €0,-. Als u wel wat kunt missen dan kunt u een ticket van €5,- of €10,- kopen. Waarmee we de muzikanten en de concerten in leven kunnen houden.

 

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

 

Jessica de Boer

Haar brede muzikale carrière bracht zangeres, componiste en bandleider Jessica de Boer al op menig groot podium, waaronder het North Sea Jazz Festival, Middelheim Jazz (België) en TivoliVredenburg. Haar melodische composities zijn vaak licht en kleurrijk. Jazz met een vleugje wereldmuziek, waarin de teksten op persoonlijke manier uitdrukking geven aan universele thema’s. Haar debuutalbum “Grow” ontving vele lovende kritieken in Europa en Japan.

 

Eric Brugmans

Gitarist Eric Brugmans is Jessica de Boer’s vaste “partner in crime”, sinds een aantal jaren - ook als co-producer/componist. Met het Kika Sprangers Quintet toerde hij door Nederland (North Sea Jazz Festival) en ging aansluitend op tour in Indonesië. Naast zijn jazzprojecten is Eric een veelgevraagde sessiemuzikant in verschillende pop, soul en cross over projecte. Hij werkte samen met onder andere Miss Montreal, Wulf en The Bluebirds.

 

Kaarten (zonder diner!) via www.popupop.nl. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Loburg Live & PopUPop.

 

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.