Bernard van Rossum Quartet

Bernard van Rossum is een Spaans-Nederlandse saxofonist/ componist/ arrangeur, die je misschien nog kent uit het Sam Newbould Quintet. Na een studie in Barcelona en de VS haalde hij zijn Master bij het Conservatorium in Amsterdam. Na 3 veelgeprezen albums met zijn BvR Flamenco Bigband presenteert hij hier het eerste album met zijn kwartet. Met eigen composities en met de beste muzikanten uit het jazz-circuit waaronder Xavi Torres die je overigens ook al eens in Wageningen hebt kunnen bewonderen.

Bernard won ondermeer de Meerjazz International Big Band Competition (2014), de Keep an Eye on Jazz Award (2015) en de "Rogier van Otterloo award" afgelopen jaar met het Metropole Orkest.

 

Wat anderen zeggen

Kenny Werner (die je op 27 Mei op het podium van JIW kunt zien!!) zegt: "I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skilful composition". En All About Jazz schrijft: “His engaging compositions and arrangements are awash in perception and authenticity”. Lees er meer over op www.bernardvanrossum.com. Dit lijkt me reden genoeg om nu meteen je beste vrienden te bellen en direct kaarten te bestellen...

 

Bestel hier je tickets

Impulse, Stippeneng 2, Wageningen (gebouw 115). Kijk voor de route en parkeermogelijkheden op Google Maps

 

Bernard van Rossum Quartet - Tricycle (Bimhuis )
Bernard van Rossum Quartet - Trampoline teaser