Jasper Somsen Invites

Ook in 2023 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg Live en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegangsprijs kunt u zelf kiezen.  

 

CD presentatie

Op 30 maart 2023 speelden deze 3 muzikanten ook al op dit podium. De opnamen, gemaakt door geluidstechnicus Finn Groenestein, bleken zo goed dat besloten werd het live concert als album uit te brengen bij Challenge Records. Hierdoor is niet alleen het concert in Loburg vereeuwigd, maar is deze ook wereldwijd verkrijgbaar (waaronder Japan en de VS) en is hij te beluisteren op alle digitale streaming platforms, zoals Spotify en Apple Music. Om dit te vieren spelen Paul van de Feen, Bert van den Brink en Jasper Somsen op donderdag 12 oktober nogmaals in Loburg voor een concert op Nederlands topniveau.

 

Paul van der Feen

Paul van der Feen wordt beschouwd als een van Nederlands toonaangevende saxofonisten. Als lid van het Metropole Orkest speelde hij met talloze sterren zoals Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Al Jarreau en John Scofield en participeerde hij als solist in verschillende met een Grammy Award bekroonde albums. Zijn veelzijdigheid geeft hem een grote muzikale vrijheid, waardoor zijn spel geliefd is bij collega’s en publiek.

 

Bert van den Brink

Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. De lijst van musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk. Een losse greep uit deze indrukwekkende lijst: Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, John Engels, Hein van de Geyn en Dee Dee Bridgewater

 

Het concert begint om 20:30 uur (twee sets, met pauze). Kies-zelf-tickets (€ 5/10) zijn te koop via www.popupop.nl. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met LoburgLive & PopUPop.

 

Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor route en parkeren op Google Maps.