Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2020 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Dit concert vindt vanwege corona-maatregelen plaats in een speciale jazz-club editie. De zaal is ingericht als met tafeltjes waaraan u kunt eten van de voortreffelijke kaart van Foodbar Zilvr. Van 18:30-20:00u of van 20:30-22:00u kunt u inclusief diner naar deze grootmeesters luisteren. Jazz zoals u het kent uit de film! Reserveren is verplicht op www.popupop.nl.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Rik Mol

Hoewel klassiek opgeleid had trompettist Rik Mol al op jonge leeftijd een fascinatie voor de muziek van Earth, Wind and Fire, Stevie Wonder en Miles Davis. Daarna ging het heel erg hard. Hij won The European Trumpet Contest, het Prinses Christina Concours en de Prins Bernhard Fonds Cultuurprijs. Vervolgens kreeg hij de kans om samen te werken met o.a. Steve Lukather (TOTO), Chaka Khan, Gregory Porter en Jamiroquai’s Derrick McKenzie. In 2014 won hij een Grammy als trompettist van het Metropole Orkest en speelde hij op hitsingle “Mr. Trumpet Man” van soulzangeres Shirma Rouse. Op dit moment ligt zijn focus op zijn solo carrière.

Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld, die al vroeg werd beïnvloed door Oscar Peterson, begon zijn professionele loopbaan in de rock-'n-roll met de Indorockgroep The Black Dynamites en ging daarmee in 1960 op tournee. In de periode 1963-1967 studeerde hij klassiek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In dezelfde periode werd hij de vaste pianist van Paul van Vliet, en componeerde hij de toenmalig bekende liedjes "Veilig achterop bij vader op de fiets" en "Meisjes van dertien". Vanaf 1979 gaf hij les aan de allereerste Jazz afdelingen aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. In de jazz werkte hij samen met onder anderen Stan Getz, Joe Lovano, Joe Pass, Woody Shaw, Philip Catherine, Toots Thielemans, Rita Reys, Ann Burton, Greetje Kauffeld, Denise Jannah en Gerrie van der Klei.