10 nov '15

Aanvang 20.30u
Junushoff
€ 20,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Dromen

Eén van de dromen van Jazz in Wageningen komt uit: Yellowjackets live in Wageningen!

Deze band heeft al een lange geschiedenis en heel veel geweldige muzikanten hebben er voor kortere of langere tijd deel van uit gemaakt. Het begon in 1977 (!) met Robben Ford (gitaar), Russell Ferrante (toetsen), Jimmy Haslip (bas) en Ricky Lawson (drums). Later ook met Marc Russo, William Kennedy, Marcus Baylor, Bob Mintzer, Peter Erskine, Terri Lyne Carrington, Felix Pastorius…

 

Muzikale vernieuwing

In de loop der tijd heeft de groep mede door de wisselingen van 

muzikanten nieuwe wendingen gemaakt en zich muzikaal steeds vernieuwd. Onder invloed van drummer William Kennedy begeeft de groep zich meer op het terrein van world beats en soundscapes en met de komst van saxofonist en arrangeur Bob Mintzer komt de focus meer te liggen op straight-ahead acoustic jazz. Vanaf 1995 keren ze terug naar de meer relaxte sound van de beginjaren. De nummers van Yellowjackets (de meeste zijn van Haslip en Ferrante) zijn ondermeer gebruikt op de soundtrack van de film Star Trek IV: The Voyage Home.

 

Wageningen

Yellowjackets bestaat nu uit: 

Russell Ferrante (toetsen), Bob Mintzer (sax), William Kennedy (drums) en Dane Alderson (bas). Wij kunnen u verzekeren dat dit een ongelooflijke hoeveelheid muzikale kwaliteit is die je niet vaak op één podium bij elkaar ziet. Komen dus!

 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Google Maps

 

For more info take a look at www.yellowjackets.com or at www.facebook.com/yellowjacketsmusic

 

<agenda>