24 feb

Aanvang 20:30u

Junushoff Kleine Zaal

Tickets €25

(€15 ≤18 yr and students)

 

Allergrootste jazzbeloftes…

Kika Sprangers is één van die bijzondere Nederlandse talenten die internationale kwaliteiten heeft. Of in de woorden van De Volkstrant: ‘Kika vertelt een verhaal zoals alleen de allergrootste jazzbeloftes dat kunnen’ (4 sterren). Een fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities maken saxofonist Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. In haar spel verbindt ze kwetsbaarheid en kracht met volle overgave. 

 

Lijst veelbelovende kunstenaars NRC

Haar artistieke zoektocht draait om wat ons menselijk maakt. Het debuutalbum Human Traits 2019) van haar Large Ensemble toont een combinatie van portretfotografie en muziek. Dit album werd in 2020 genomineerd voor de Edison Jazz/World Publieksprijs en de Edison Jazz Nationaal. Ook werd Kika dit jaar uitgeroepen als een van de 101 veelbelovende kunstenaars van Nederland en België door NRC.

Line-up

In haar eigen kwintet laat ze de tekstloze pure zangstem van Anna Serierse naadloos overvloeien in haar eigen saxofoongeluid. Alessandro Fongaro (bas), Willem Romers (drums) en Koen Schalkwijk (piano en wurlitzer) vormen de dynamisch rijke en beweeglijke ritmesectie. Uitgesproken muzikale karakters die floreren in schurend samenspel, onverwachtse beslissingen, maar zang en saxofoon ook harmonisch kunnen omarmen. Ze kleuren Kika’s verhalende composities, beïnvloed door artiesten als Kenny Wheeler & Norma Winstone, Jakob Bro en albums als ‘Highway Rider’ van Brad Mehldau.

 

En verder

Dit jaar bracht Kika samen met cellist Jörg Brinkmann en pianist Martin Fondse het album ‘Lumen’ uit en verscheen het livealbum ‘No Man’s Land‘ met Pynarello, Wolfert Brederode en Jasper van Hulten. Kika bracht afgelopen zomer als Young Artist in Residence van de NJO Muziekzomer een aantal nieuwe programma’s in première en ontving de Rogier van Otterloo-award. 

Nieuw album

Momenteel rondt zij haar nieuwe kwintetalbum ‘Mind’s Eye’ af dat in februari 2022 verschijnt. En daarvan hopen we de nodige nummers te horen op het podium van JIW. Muziekliefhebbers verenigt u en kom luisteren!

 

Meer info op https://kikasprangers.nl

 

 

Bestel hier je tickets!

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. For the location have a look at  Google Maps

 

<agenda>

 

Kika Sprangers Quintet - Live Tivoli Vredenburg

Ga terug