23 mrt '22

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 25,- of wat je kunt missen
kaarten bestellen

 

Oorlog

 

Onze harten draaien om bij het zien van zoveel geweld, ellende en huilende mensen in Oekraïne. Wij voelen ons solidair met het Oekraïense volk en met de vele, vele moedige mensen (ook Russen) die zich verzetten tegen dit achterlijke misdadige gedrag van Poetin en zijn entourage. 

 

Om onze afkeuring over de oorlog uit te spreken en onze solidariteit te tonen met de Oekraïense bevolking organiseren we een benefiet-concert met de Oekraïense pianist Vadim Neselovskyi en de Russische celliste Maya Fridman. Zij laten zien hoe het wel moet. Koop kaarten zelfs als je niet kunt komen. Iedereen werkt belangeloos mee en al het geld gaat naar de opvang van Oekraïnse oorlogsslachtoffers. Daar is het hard nodig.

 

Wij zouden Vladimir Poetin vrij naar John Lennon willen adviseren: 'Make music, not war'. Verdomme!

Vadim Neselovskyi

 

Pianist Vadim Neselovskyi woont in New York en doceert aan het Berklee College of Music in Boston, MA. Hij werd in 1977 geboren in Odessa. In deze Oekraïense havenstad  met zijn internationaal verkeer hoorde hij terwijl hij aan het conservatorium klassieke muziek studeerde voor het eerst de jazz van giganten als Keith Jarrett, Chick Corea en Thelonious Monk. Verhuisd naar Duitsland en later naar de VS, werd hij een veelgevraagde jazzpianist en componist. Onder meer speelde hij in Gary Burton’s Generations Quintet.

Maya Fridman

 

Maya Fridman is in 1989 in Moskou geboren. Als muziekstudent in die stad won zij vele prijzen. Ze vervolgde haar opleiding aan het conservatorium van Amsterdam en studeerde daar met de hoogste onderscheiding, ‘cum laude’ af. Zij woont in Utrecht en speelt op alle grote podia. De laatste van haar vele albums, ‘The Forest in April’, is in het najaar van 2021 uitgebracht.

 

Kom kijken en luisteren in Impulse (gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

kaarten bestellen

 

Ga terug