Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2022 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Yuri Honing

In 1996 brak Yuri Honing internationale door met het album Star Tracks, waarop popsongs stonden van onder andere ABBA en The Police als alternatief voor de muziek van het Great American Songbook. Hij werkte samen met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Charlie Haden, Gary Peacock, Paul Motion, Scott Colley Mischa Mengelberg, Ernst Reijseger en Vince Mendoza. Met Paul Bley en het Yuri Honing Acoustic Quartet won hij drie Edisons. In 2012 won hij de Boy Edgar Prijs. Yuri is naast performer als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en is zeer actief in de beeldende kunst.

Joost Lijbaart

Joost Lijbaart is een van de meest reislustigste Nederlandse drummers. Jaarlijks is hij vele weken op tournee over de hele wereld. Na zijn doorbraak, mede door zijn samenwerkingen met o.a. Michiel Borstlap en Benjamin Herman, werd hij dé grote muzikale en zakelijke kracht achter de vele projecten van de zeer succesvolle saxofonist Yuri Honing. Met zijn eigen trio “Under The Surface” bracht hij echt schitterende albums uit. De samenwerking tussen Jasper Somsen en Joost Lijbaart gaat terug tot in de jaren ’90. Vorig jaar vlogen zij naar Gran Canaria voor een concert met de Amerikaanse zanger Ken Norris. Later dat jaar deelden zijn voor het eerst het podium in trio met Yuri Honing onder de naam HSL.

Ga terug