Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2019 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 en 2018 maakte hij wonderschone albums met ondermeer de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. Hou 'm in de gaten!

Benjamin Herman

Benjamin Herman's faam buiten de jazzkringen ontstond toen hij in de jaren '90 het baanbrekende ensemble New Cool Collective oprichtte. Aangezien hij reeds in zijn tienerjaren naam maakte als solist is Benjamin Herman terug te vinden op meer dan honderd albums van zeer uiteenlopende artiesten, variërend van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg. Vandaag de dag is Benjamin Herman een van de meest originele en productieve jazzmuzikanten van Nederland die zijn invloeden geregeld buiten de grenzen van de jazzwereld zoekt. Hij won zijn derde Edison Award voor het album Campert (met prachtige teksten door dichter Remco Campert zelf gesproken). Hij speelt op meer dan honderd albums en geeft concerten over de hele wereld. In 2006 ontving hij de Boy Edgar Prijs.

Timothy Banchet

Timothy Banchet, is een steeds meer gevraagd en breed georiënteerd musicus. Jazz, klassieke en Surinaamse muziek, gospel: allemaal vinden ze hun weg naar zijn toetsen. Banchet werkte onder meer met John Marshall, Philip Harper, Shirma Rouse en Typhoon. Alle reden om hem te gaan beluisteren op het podium van Loburg Live.

Ga terug