Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2022 organiseren Jazz in Wageningen, Loburg en Popupop weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Dit concert vindt vanwege corona-maatregelen plaats in een speciale jazz-club editie. De zaal is ingericht als met tafeltjes waaraan u kunt eten van de voortreffelijke kaart van Foodbar Zilvr. Van 18:30-20:00u of van 20:30-22:00u kunt u voor €40,- inclusief diner naar deze grootmeesters luisteren. Jazz zoals u het kent uit de film! Reserveren is verplicht op www.popupop.nl.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Jeroen Zijlstra

‘Pop, jazz en poëzie met een hoog zoutgehalte’ zo wordt het repertoire van de zingende visser Jeroen Zijlstra beschreven. In zijn teksten en muziek is er een fraaie balans tussen de rauwheid en schoonheid van het (vissers)leven. Maar Zijlstra schrijft niet uitsluitend over het vissersleven. Ook onderwerpen als de liefde, de rust en leegheid van het voormalige eiland Wieringen, de prikkelende hectiek van New York, de weemoed van de zee en de tragikomische realiteit van het leven komen ruimschoots aan bod. Na vijftien jaar gevaren te hebben op de vissersvloot van Den Oever, trok Jeroen Zijlstra naar Amsterdam om zich fulltime aan zijn muziek te wijden. Hij won in 2002 de Annie MG Schmidt prijs voor het lied 'Durgerdam slaapt' en in  2014 'De Dirk Witte prijs' voor het hele oeuvre van zijn band ZIJLSTRA.

Thijs Borsten

Thijs Borsten is een zeer actief (jazz)pianist, componist en producer. Naast concerten tijdens het North Sea Jazz Festival, in het Concertgebouw en zijn internationale tournee’s staat Thijs bekend om zijn theaterformule “De Uitdaging”, waarbij hij twee prominente musici aan elkaar koppelt en hij deze amalgaan omvormt tot een wervelende theatershow. In 2017 nodigde Thijs Jasper Somsen uit voor de succesvolle theatertournee “Carmen” van operazangeres Tania Kross. Dit jaar werkten Thijs, Jasper en Jeroen samen in het aangrijpende passieverhaal “De Vrouw van Pilatus”.

Tijdens de shows in Loburg versmelten de fraaie Nederlandstalige liederen van Jeroen Zijlstra met veel jazz.

Ga terug